maanantai 7. huhtikuuta 2014

Tunnelmia ja tuliaisia / Feelings and souvenirs

Ensimmäinen viikko hurahti todella nopeasti.  Aika meni swahilin opetteluun, kaupungin tutkiskeluun ja yhdessäoloon muiden talolaisten kanssa. Tämä on kyllä sellainen paikka, että tämä pitää itse kokea. Vaikea lähteä selittämään tätä vallitsevaa tunnelmaa. Ihmiset elää niin hetkessä, esimerkiksi taksi tai daladala saattaa kesken reissun lähteä tankille, kellonajoilla ei ole juurikaan merkitystä ja kaikki on pole pole, hidasta. Ravintolassa ruuan saa noin tunnin jälkeen ja vesilasia pyytäessä se tuodaan noin 15 minuutin päästä. Ihmiset hymyilee ja tervehtii kaikkia kaduilla tavatessa. Daladaloissa istutaan päällekkäin tuntemattomien kanssa, lapset juoksevat ottamaan kädestä kiinni ja vauvoja nostellaan toisten syliin odottamaan, että äiti saa kaivettua rahat laukustaan.

Viikonloppuna kävimme afrikkalaisella torilla. Valokuvia ei uskaltanut napsia, sillä paikalliset eivät tykkää, että heistä otetaan kuvia.. Mutta se oli jotain ihan huikeeta! Kaiken hiekan ja tomun keskellä ihmiset istuivat vilttien päällä edessään myytävät tuotteet. Löytyi vihanneksia, kenkiä, kankaita, hedelmiä, siemeniä, siivoustarvikkeita… Vaikka mitä! Kulkuväylät oli ahtaat ja kojujen väleissä roikkui tomusta harmaantuneita lakanoita, ihan kuin leffoissa! Ja oli kuuma. Varjossa mittari näyttää aina vähintään kolmeekymppiä.
Napsin Flickristä kuitenkin vähän kuvia, jotta näette mistä on kysymys :)

Kangoja, afrikkalaisia värjättyjä kankaita

Nää kantaa ihan mitä tahansa pään päällä matkalaukuista banaaniterttuihin! 
Karibu wazungu! Tervetuloa valkoiset!



Lauantaina kävimme myös saunassa ja se likakerros, mikä ihohuokosista puski, oli ihan uskomaton jo näin viikon jälkeen. Kattellaan, kuinka puhtaita ollaan kolmen kuukauden kuluttua!

Sunnuntaina kävimme ruotsalaisten kanssa läheisen hotellin uima-altaalla. Kylläpä teki hyvää pulahtaa viileään veteen ja lueskella aurinkovarjon alla. Molemmat meistä kyllä käräytti itsensä aurinkorasvasta huolimatta. Ystäväni Iran sanoin: ”Minni, ainoa ihminen, joka palaa vaikka aurinko olisi pilvessä”. Hyvin huomasi kotona, minne kohtiin ei ollut rasvaa mennyt. Sain aurinkoa vain altaassa, jossa vietin yhteensä noin kymmenisen minuuttia yhteensä. On tää aurinko aika pistävä täällä.

Tänään meillä on vapaapäivä jonkun kauan sitten kuolleen ja kuopatun presidentin muistoksi. Näitä mystisiä vapaapäiviä milloin minkäkin kunniaksi kuulemma riittää. Tiistaina siis töihin ja keskiviikkona aamupäivällä tutustumaan synnärille. Ensi viikonloppuna meillä on jo lukkari täynnä: lauantaina tutustumaan maasai-kylään ja sunnuntaina Coffee tour ja Materunin vesiputoukset. Sieltä tulee varmasti kuvia, muistoja ja kahvia mukaan!

Paka ja PoikaNimeltäPäivi


Kilimanjaro, kavereitten kesken Kili komiana




Toimme mukanamme myös paljon erilaisia tuliaisia. 



Palloja, pehmoleluja, pelejä, kirjoja, lankoja

Vaatteita, lisää pelejä, helistimet, askartelukamaa
Pelipaitoja


Leluja, paljon leluja!


Tahtoisimme kiittää kaikkia niitä, jotka auttoivat meitä keräämään näin paljon tuliaisia! ISO KIITOS!   ASANTE SANA ♥ Nyt on ainakin matkalaukussa tilaa tuoda tuliaisia takaisin päin! ;)

-Minni


The first week went very quickly. We learned some swahili, visited the town and spent time with other volunteers. This place is so amazing. People are living in the moment, they say hi to passers-by and everything is pole pole, "slowly". This is something new for us. 

In the weekend we visited African market place. We didn't dare to take pictures, because locals don't really like cameras. Anyway, the atmosphere was something! They were selling vegetables, shoes, fabrics, fruits, seeds, cleaning equipment... It was just like in the movies!

On Saturday we went to the sauna and we were so dirty! I don't want to know how dirty we'll be after three months! On Sunday we visited nearest pool and it was so nice, even if we burned our skins! 

Today we had a public holiday. There are plenty of these weird holidays! So our work starts on Tuesday and on Wednesday we'll visit labour ward. In the weekend we'll visit a maasai village, Materuni waterfalls and go for Coffee tour. 

We also brought many souvenirs and we'd like to thank all who helped us. THANK YOU ♥ ASANTE SANA ♥ 

-Minni







5 kommenttia:

  1. Terveisiä sinne Afrikan taivaan alle. Kiva lukea kokemuksistanne. Jos käytte päiväkodilla niin terkkuja kummilapselleni Epenezerille, meniköhän nimi nyt ihan oikein? :)T. Annukka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti vieraillaan siellä jossakin kohdassa ja kerrotaan paljon terkkuja! Laitan nimen ylös niin en unohda :)

      Poista
    2. Annukkaaa, siun kummipoika on jo koulussa. ;)
      Terkuin Sari

      Poista
  2. Voi Paka, se on niin hurmaava katti. Jos ulkona tuppaa syömään aamupalaa, niin on varma, että Paka tulee aamupalaseuralaiseksi, jos sattuu lähistöllä olemaan, ja vaatii saada herkkuja mouruamalla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sieltä se aina kerran-pari päivässä nostetaan biojäteastiasta syömästä vesimelooninkantoja. Takajalat vaan roikkuu roskiksen ulkopuolella :D On se ihana!

      Poista