torstai 10. huhtikuuta 2014

Msamaria-katulapsikeskus / Msamaria-Centre for street children


Heipsan!

Tässä vielä tämän päivän kuulumisia. Tänään vietin päivän Msamarialla katulapsikeskuksessa omassa harjoittelupaikassani. Pääsin opettamaan lapsia, ensimmäisellä kerralla olimme harjoitelleet eläimiä ja kropan osia englanniksi, tänään jatkoimme harjoittelemalla värejä ja vaatteiden nimiä. Leikimme leikkiä jossa edessä oleva henkilö sanoo värin ja vaatteen esim keltainen t-paita ja kaikki jolla on keltaista t-paidassaan nousevat seisomaan. Lapset tykkäsivät leikistä ja jaksoivat hyvin keskittyä.

Oppitunnin jälkeen keskityimme tekemään muuta kivaa, tässä alapuolella Robert tekee käsikorua

Robert on entinen Msamarian asukas, mutta nyt jo täysi-ikäinen ja asuu Moshin kaupungissa omillaan. Robert käy kuitenkin lähes päivittäin Msamarialla leikkimässä ja hengilemassa lasten kanssa, hän opettaa lapsia soittamaan ja tekemään käsikoruja.
Tämä iloinen ja positiivinen kaveri on aivan mahtava! Ensimmäisenä päivänä kun kukaan ei tullut hakemaan minua töistä kotiin, lähti Robert epäröimättä saattamaan minua kävellen kotiin!


Tässä piirretään...
Adam tekee palapeliä

Muutama pala jäi puuttumaan, mutta hienosti saatiin Pocahontas palapeli koottua




Food Time! Eli aika syödä, kaikki pennut nänneille! Oli tohinaa ja kauheA taistelu nisistä!
Hännät ojossa!

Emmanuel koirien hoivaajana!

Nammm!


Tässä vahingossa latautunut videopätkä, mutta en raaskinut poistaakkaan kun sitä niin pitkään odottelin! Ja kun ne on niiin söpöjä!


Sitten lähdin kotiin, kävely matka on aika passeli n.20min  suunta. Alkumatkan kävelin samaa matkaa kolmen muun Volunteersin kanssa, mutta he asuvat eri osoitteessa, joten loppu matkan taivalsin yksikseni! Vähän jännitti eka matka yksin kävellä, mutta ajattelin vaan, että jos joku yrittää mut ryöstää ni mottasen vaan lujaa! 8) Kaiken kaikkiaan fiilikset on hyvät. Täällä Afrikassa luonnon kiertokulku, syntymä, elämä ja kuolema ovat niin läsnä. Ei keskitytä siihen mikä on huonosti tai siihen mitä ei ole vaan siihen mitä on. Kaikki tuntuu niin tavalliselta ja normaalilta ja läsnäolon voiman tuntee joka puolella. Keskitytään siihen hetkeen missä ollaan, koska huomisesta ei tiedetä. Tämä tunne vie helposti mukanaan, ja hyvä niin! 

-Anna


Hi! 

Today I spent my day at Msamaria-centre for street children. Here I'll teach english and yesterday we studied animals and body parts. Today we continued with colors and clothes. 

Robert (in the picture) is formal client of Msamaria, but now he is grown up and lives in Moshi. He visits Msamaria daily and plays and teaches the children how to play instruments and make bracelets. He's a wonderful guy!

Today's highlight was PUPPIES!! At Msamaria there lives three dog mums and last when I checked I saw 12 puppies! They are street dogs.

The walk to home lasts ~20 minutes. I had to walk alone the latter part of the journey, but I decided that if someone wants to rob me, I'll just punch them really hard! 8) I'm feeling good. Here in Africa the atmosphere is so unique. Circle of life, birth, life and death are around us. People don't focus on bad things. Everything feels normal. People live in the moment, because you can't know what's happening tomorrow. 

-Anna


1 kommentti:

  1. Voi ihana Anna sua <3 Mulle tuli ihan tippa linssiin, kun luin sun kirjotuksen.
    Nauti joka hetkestä!

    Naapurin täti :-)

    VastaaPoista