torstai 3. huhtikuuta 2014

Koti / Home



Paljon on myös kyselty, että missä ihmeessä me asutaan. Asumme siis Tanzania Volunteersin hostellissa muiden vapaaehtoisten kanssa, 2-4 hengen huoneissa. Yhteisiin tiloihin kuuluu ulkotilat, olohuone ja ruokailutila. On kyllä tosi kotosa ja mukava paikka, ihan hippimeiningillä mennään! Kilimanjaro nousee komeana aina aamuauringossa pilvien keskeltä ja lämmintä piisaa päälle 30 asteen. Ja porukka täällä on ihan huippua!

Ekat kolme päivää meillä on tämmöttistä tutustumista talon tapoihin, swahilin kieleen, kulttuuriin ja kaupunkiin. Eilen illalla vierailtiin ekaa kertaa Moshin kaupungissa, joka oli kyllä melkoinen tapaus. Liikenne oli ihan hullua, kävelyteitä ei juurikaan ole, kadut on täynnä kojuja, joissa myydään kengistä tuoreisiin hedelmiin (paikalliset avokadot, vau..), on paljon käsityökauppoja ja ehdottomaksi TV:läisten suosikiksi on noussut Unique Batik, josta saat valita kankaan ja teettää TOSI halvalla (esim. mekko 7e) haluamanlaisesi vaatteen. Tulla täältä kassit täynnä mitä ihmeellisimpiä vaatteita... Löytyy myös kaikkia ihania tauluja, astioita, kankaita, vaatteita ja koristeita!

Tänään kaupunki tutustuminen Moshin kaupungissa oli mielenkiintoinen. Aamulla odotimme paikallista bussia, daladalaa kadun varressa, kaikki daladalat olivat aivan täysiä ja porukka istui toistensa sylissä, oli kulemma ruuhkainen aamu. Daladalasta hypättyämme en tiedä kuinka kauan seisoimme kadun varressa, mutta se tuntui vain hetkeltä, en saanut silmiäni irti kauniista kankaista, masai heimolaisista, ihmisistä, autoista tai kaupoista. Tuijotin herkeämättä, komea irvistys huulillani enkä voinut uskoa silmiäni! This Is Africa! Päivä jatkui kaupunki kierroksella. Paljon tuli nähtyä, ja paljon on vielä nähtävää! 

Ollaan myös opiskeltu ahkerasti swahilia. Hirveesti on sanoja ja muutamassa päivässä pitäisi oppia tosi paljon. No, pikkuhiljaa.  Noita tervehdyksiäkin on ihan hirveesti ja jokaiseen tietynlainen vastaus. Ja etenkin paikalliset tykkää kysyä ne kaikki ihan testatakseen, miten hyvin osaat vastata. Mambo - Poa, Hujambo - Sijambo, Habari - Salama, Vipi - Safi...

Lala salama! Hyvää yötä ja nukkukaa hyvin!

Loppuhuomautus: Vaikka perässä aina lukee "Kirjoittanut: minni", niin yhdessä kirjotetaan ja napsitaan kuvia :) Ollaan vaan mun käyttäjällä. 









Pyykkipesupaikka / Place where we wash our clothes

Terttu-Marjatta 

Herra Kukko jolla on melkoisen kova kiekuna / Mr. Rooster 
Suomalais-tansanialainen sauna



Ja vielä lopuksi täytyy laittaa puhelimeen unohtunut kuva tulomatkalta. Anna veti lunkisti torkut Addiksen lentokentällä.




We live at Tanzania Volunteer's Hostel with other volunteers. It's very cozy and nice place, very hippy! Kilimanjaro rises every morning through the clouds and it's been over 30 degrees every day. The people here are amazing!

First three days we will be orientated to the ways of the house, swahili language, culture and town. Town Moshi was something! The traffic was crazy, there were no esplanades, there was many little booths and they sold things from shoes to fresh fruits (the local avocados.. wow). There are also many different shops with lovely fabrics, clothes, paintings and ornaments. 

We have also been learning swahili language. There are so much words and not much time. In swahili there are many different greetings and usually the locals ask all of them just to test how much you know. Mambo - Poa, Hujambo - Sijambo, Habari - Salama, Vipi - Safi...

And in the end there is a throwback to Addis Ababa, where Anna took a nap.

Lala salama! Good night, sleep well!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti